diumenge, 20 de febrer del 2011

TIM BURTON







Hola som l'Oriol,la Tiffany i l'Aitana i us volem explicar informació sobre un director de cinema en TIM BURTON.



Timothy ''Tim'' William Burton va nèixer el 25 d'agost del 1958 en Burbank California. És un director,productor,escritor y disenyador estadounidense.La majoria de les seves pel·lícules s'han caracteritzar per la presència de mons imaginaris on solen estar presents elements gòtics i foscos,on els protagonistes solen ser èssers inadaptats i enigmàtics.

Molt sovint treballa amb el seu íntim amic Johnny Depp, el músic Danny Elfman i la seva companya sentimental Helena Bonham Carter. Helena i Johnny Depp són els seus dos actors més comuns.
Té 18 pel·lícules, 2 cortometratges i 2 migmetratges:

The Nightmare Before Christmas(pesadilla antes de navidad)i Batman han sigut les seves dues pel·lícules més populars i després La novia cadaver,Charlie en la fabrica de chocolate.

Sleepy Hollow:La leyenda del Jinete sin Cabeza es va fer en l'any 1999 i va guanyar un premi Óscar per la millor direcció artística i dos galardons BAFTA per el millor diseny de vestuari i de producció.

El Planeta de los Simios va ser un èxit comercial, va recaptar 68 milions de dólars en el seu primer cap de setmana de l' estrena.

Charlie i la fàbrica de xocolata va ser un èxit en taquilla.

Alicia en el país de las Maravillas és la seva última pel·lícula.

Actualment està casat amb Helena Bonham Carter i tenen dos fills.

En una ocasió, la seva dona va comentar que la raó del seu estil i visió únics de direcció del seu marit és que ella creu que Burton pateix el Síndrome de Asperger. Ha dit que aixó l'ha ajudat a inspirar la seva creativitat i no és un defecte sinó una gran virtut.

Mireu aquest vídeo

En el 2005 va guanyar un premi en el festival internacional de cine de Venecia amb la pel·lícula Corpse Bride.També va guanyar en el 2008 un globos d'or a la millor pel·lícula Sweeney Todd.

Esperem que us hagi agradat.

Fins aviat.

1 comentari:

  1. Hola,
    Oriol, Tiffany i Aitana, quina entrada més Interessant!
    Gràcies a vosaltres he après molt sobre aquest director de cinema.

    Felicitats nois, és un bon article!!!

    ResponElimina