dimecres, 26 de maig del 2010

Informació: Esmorzar saludable

 

Informació per a l’esmorzar saludable:

Un bon esmorzar ha d’incloure pa o altres cereals, làctics (llet, iogurt, formatge…) i una peça de fruita o bé un suc de fruita. Els bons esmorzars no tan sols no engreixen sinó que protegeixen de la obesitat i milloren el rendiment físic i intel·lectual.

És més fàcil que els nens/es i adolescents esmorzin millor si l’àpat es fa a taula  dura uns 10 minuts.

L’esmorzar ha d’aportar entre un 25% i un 30 % de tota l’aportació energètica diària. L’alimentació adequada durant la infància i l’adolescència promou una salut infantil òptima, el creixement i el desenvolupament intel·lectual, ajuda a prevenir problemes de salut immediats, com l’anèmia, l’obesitat, els trastorns alimentaris i la càries dental, i ajuda a prevenir problemes de salut a llarg termini com la malaltia coronària, el càncer i els atacs de feridura.

¿Què mengen els nens?

Ingredients d´un esmorzar saludable

Dedicar cada matí un temps a l´esmorzar i garantir la ingesta del 25% del total de calories diàries és imprescindible per una dieta equilibrada per als nens, i també per als adults. L´esmorzar ha de ser energètic i garantir una bona aportació de vitamines i calci. Un esmorzar saludable tipus,  es pot fer amb dues menjades. Una abans de sortir de casa, amb la part principal de l´àpat, amb el suc de taronja, la llet, els cereals o en entrepà; una segona ingesta, al pati, amb una peça de fruita o fruits secs.

Informació trobada AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada